...:: JADŁOSPIS

 
 

 



 






Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:


Numer oznaczenia w jadłospisie Alergen
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki



Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.






 
 
Copyright © 2013-24 przedszkole56.edu.pl || Wszelkie prawa zastrzeżone.                   Powered by Grupa VSC